Більшість шкіл і дитсадків Харківщини зможуть працювати у «жовтій» зоні – ОДА

Більшість шкіл і дитсадків Харківщини зможуть працювати у «жовтій» зоні – ОДА

Укрінформ
На Харківщині більшість дошкільних і шкільних навчальних закладів зможуть працювати після переходу країни у жовту зону епідемічної небезпеки через COVID-19.

Про це на брифінгу повідомив заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній день ми вже маємо 75% вакцинованих освітян. Вчора ця цифра становила 70% - кампанія триває. Але ми говоримо про всіх, хто має перше щеплення, раніше обліковувалися лише ті, хто завершив вакцинацію», - сказав Черняк.

За його інформацією, наразі умову щодо вакцинації 80% колективу виконали 415 дитсадків регіону (всього 534) і 614 шкіл (із 698). Професійно-технічні училища готові на 100%.

Черняк зауважив, що оскільки вакцинальна кампанія триває, то вже надвечір буде більш уточнена статистика по навчальних закладах.

Читайте також: Усі школи і дитсадки Франківська працюватимуть у звичному режимі – мер

«В деяких районах області ця робота не була доведена до кінця. Питань по місту Харкову немає – всі школи і дошкільні заклади виконали завдання», - зазначив заступник голови ОДА.

Окрім того, на 100% готові заклади Ізюмського району, в Красноградському виконати умову для роботи в жовтій зоні має ще один заклад, по 5 таких закладів у Чугуївському та Лозівському районах.

Як повідомлялося, Україна з 23 вересня переходить у жовту зону епіднебезпеки. Згідно з рішенням Кабміну, заклади освіти зможуть працювати, якщо COVID-вакцинація персоналу становить не менш 80%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-