На Полтавщині 76% щеплених освітян: скільки шкіл і садочків закриють

На Полтавщині 76% щеплених освітян: скільки шкіл і садочків закриють

Укрінформ
Департамент освіти й науки Полтавської облдержадміністрації 23 вересня закриває 513 закладів освіти з 1280.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Полтавської ОДА за підсумками засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. 

«Мова про дистанційну або змішану форму освіти не йде. Серед працівників закладів освіти, яких 44993, провакциновані 34309 працівників, а це 76%. Загалом у Полтавській області функціонує 1280 закладів освіти. Працюватимуть у жовтій карантинній зоні 767 закладів, 513 — закривають», – зазначила на засіданні директор департаменту освіти Віта Ковальська.

За її словами, із 628 дитсадків працюватимуть 334, із 525 шкіл - 367, із 12 закладів спеціальної освіти - 10, серед закладів спеціалізованої освіти із 10 діятиме дев’ять.

Читайте також: Школи без 80% щеплених учителів працюватимуть дистанційно - Шмигаль

Крім того, не працюватимуть два виші із шести - Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г.Короленка та Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив, що всі працівники освітніх закладів повинні підтвердити наявність вакцинації відповідним сертифікатом. Департамент освіти і науки ОДА щодня моніторитиме ситуацію в оперативному режимі.

«Щодо вакцинації педагогічних працівників мова йде з літа. Ті заклади, в яких вони вакцинувалися, залишаються працювати, ті хто не встиг цього зробити з різних причин, повинні з 23 вересня зачинитися», – наголосив Синєгубов.

Читайте також: Шкарлет закликає вчителів не зволікати з COVID-вакцинацією

Як повідомляв Укрінформ, з 23 жовтня в Україні запроваджено жовтий рівень епіднебезпеки. Навчальні заклади працюватимуть за умови наявності не менш як 80% працівників з «жовтими» чи «зеленими» COVID-сертифікатами. У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть, лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-