Срібнянська громада планує витратити ₴62 мільйони на проєкти Стратегії розвитку

Срібнянська громада планує витратити ₴62 мільйони на проєкти Стратегії розвитку

Децентралізація
Укрінформ
Срібнянська громада, що на Чернігівщині, планує витратити 62 мільйони гривень на проєкти першого плану з реалізації Стратегії розвитку до 2027 року.

Про це Укрінформу повідомили у Програмі «U-LEAD з Європою».

Як зазначається, відповідні 44 проєкти обрано 21 вересня на засіданні робочої групи з розробки стратегії. Їх планують реалізувати за перші два роки та три місяці впровадження стратегії.

«Ми детально вивчили соціально-економічну ситуацію в громаді, визначили наші сильні та слабкі сторони і сьогодні пропонуємо чіткий план розвитку громади. Ці 44 проєкти допоможуть нам вирішити проблеми громади та підвищити ефективність нашої роботи», - наголосила секретар Срібнянської селищної ради Ірина Мартинюк.

Зокрема, 16 мільйонів гривень у громаді планують витратити на модернізацію школи, ще 4,2 мільйона – на створення Центру культури та мистецтв. Крім того, 14 мільйонів передбачається спрямувати на ремонт доріг, 1,6 млн – на освітлення, 3 млн – на модернізацію водогонів і 1,2 млн – на проведення інтернету.

Окрім розвитку інфраструктури, у стратегію заклали кілька проєктів, які мають підвищити інвестиційну привабливість громади та сприяти збільшенню кількості підприємців. Окрема увага приділятиметься розвитку інфраструктури туризму та дотичних послуг, що спиратиметься на спадщину родини Галаганів.

«Сільська кооперація, впровадження сучасних аграрних технологій, монетизація туризму та підвищення ефективності управління ресурсами дозволить громаді зміцнити фінансову спроможність», - вважає експерт із розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою» Володимир Бойко.

Стратегію розвитку громади мають оприлюднити та провести обговорення з громадськістю, а також затвердити на сесії громади. Експертну підтримку в процесі розробки документа надавала громаді Програма «U-LEAD з Європою».

Читайте також: Громади Рівненщини уклали 33 договори міжмуніципального співробітництва

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-