Громади Рівненщини уклали 33 договори міжмуніципального співробітництва

Громади Рівненщини уклали 33 договори міжмуніципального співробітництва

Децентралізація
Укрінформ
Громади Рівненської області загалом уклали 33 договори міжмуніципального співробітництва.

Про це Укрінформу повідомили у регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою» у Рівненській області, команда якого зокрема працює над темою популяризації та роз’яснення інструменту міжмуніципального співробітництва з 2017 року.

«Станом на кінець серпня 2021 року на Рівненщині зареєстровано 33 договори міжмуніципального співробітництва, але до кінця року їх буде більше», - йдеться у повідомленні.

На початку вересня фахівці Рівненського регіонального офісу провели низку онлайн-консультацій для громад у рамках ініціативи з проєктів муніципального партнерства від «U-LEAD з Європою». Учасниками цих заходів стали посадовці з 9-ти громад: Олександрійської, Корнинської, Білокриницької, Острозької, Гощанської, Рокитнівської, Березівської, Старосільської та Клесівської. Деякі з цих громад вже мають певний досвід з укладення договорів про співробітництво, інші поки вивчають цей інструмент.

Представникам громад радники регіонального офісу розповіли про алгоритм укладення договорів щодо співробітництва територіальних громад та особливості кожного етапу, роз’яснили, як правильно обрати форму договору та яка процедура фінансування. Експерти також наголосили на важливості планування такої діяльності, адже норма Закону «Про співробітництво територіальних громад» визначає, що фінансуються такі договори з початку бюджетного року.

«Такі договори також можуть бути хорошим способом залучення додаткових коштів. Одним із таких джерел є обласний конкурс розвитку територіальних громад, в якому визначено окремим пріоритетом підтримку ММС», – коментує радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» Михайло Шелеп.

Читайте також: Краснопільська громада на Сумщині за підтримки U-LEAD розробила стратегію розвитку

Учасники онлайн-консультацій відзначають необхідність запровадження з боку Рівненської обласної ради та обласної державної адміністрації конкурсу проєктів міжмуніципального співробітництва.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-