В Одесі переселенці протестували проти відключення будинку від електрики та води

В Одесі переселенці протестували проти відключення будинку від електрики та води

Фото
Укрінформ
Група переселенців, що мешкають у самозахопленому 5 років тому аварійному будинку №4 на вул. Успенській, 20 вересня провели акцію протесту під будівлею ОДА, вимагаючи поновити електро- і водопостачання, відімкнене чотири дні тому через заборгованість обсягом близько 1 млн грн.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ще 16 вересня відімкнули електропостачання будинку, де ми, десятки переселенців, поселились 5 років тому, оскільки не маємо змоги оплачувати оренду житла. 17 вересня ми приходили скаржитись до облдержадміністрації. Обіцяли до 20 вересня створити робочу групу і владнати проблему оплати послуг з електро- і водопостачання. Однак чиновники не дотримують слова», - пояснила журналістам одна з учасниць акцій протесту, що вдалися до перекриття руху на проспекті Тараса Шевченка.

Читайте також: В Україні спростили оформлення паспортів для молоді та переселенців

Наприкінці дня з один з протестувальників, що назвався учасником АТО, погрожував зістрибнути з підвіконня одного з приміщень 3-го поверху ОДА, якщо керівництво ОДА відмовиться від зустрічі з ним і не владнає проблему переселенців.

В Одесі протестували переселенці / Фото: Ігор Ткаченко, Укрінформ

Голова ОДА Сергій Гриневецький зустрівся з переселенцями, яких не задовольнили результати цієї зустрічі.

«Сьогодні наші проблеми влада не вирішила, обіцяють розглянути на наступній сесії облради», - сказав один з протестувальників.

Представники ОДА та облради Сергій Підгайний та Роман Лебедєв зауважили, що будівля насамперед потребує ремонту. Члени облради можуть також проголосувати на наступній сесії про передачу будинку з балансу КП «Одестрансбуд» на баланс обласного департаменту соціальної та сімейної політики, і переселенцям нададуть тимчасове житло.

Читайте також: В Україні будують перший «сталевий будинок», що стане соціальним житлом

Наразі переселенці не можуть погасити 1-мільйонну заборгованість за комунальні послуги компаніям-постачальникам електроенергії та води, оскільки не мають з ними відповідних договорів. Водночас через наявність боргів працівники ДТЕК відімкнули аварійний будинок від електро- і водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-