У Миколаєві відкрили мурал із побудованими на місцевих заводах кораблями

У Миколаєві відкрили мурал із побудованими на місцевих заводах кораблями

Фото
Укрінформ
У Миколаєві в центрі міста відкрили величезний мурал з зображенням кораблів, які колись були побудовані на місцевих заводах: фрегата «Святий Миколай» та кораблів проєкту «Атлант» і «Кречет».

Проєкт реалізований бізнес-платформою «МрійДій», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мурал зроблений, щоб поліпшити зовнішній вигляд міста та порадувати місцевих мешканців. А кораблі були обрані виходячи з історії Миколаєва - міста корабелів», - сказав один із організаторів проєкту, учасник бізнес-платформи «МрійДій» Олександр Бевко.

За його словами, загальна площа муралу - 150 кв. м, вартість близько 100 тис. грн. Але на реалізацію не витратили жодної бюджетної копійки, все зроблено за кошти учасників «МрійДій». Зробити це хотіли ще минулого року, але завадив карантин.

Зазначимо, що напередодні відкриття муралу проєкт піддався певній критиці збоку Миколаївської організації партії «Демократична Сокира».

На своїй сторінці у Фейсбуці партійці зазначили, що серед вибраних для муралу кораблів є важкий авіаносний крейсер пр. 1143.5 «Адмірал Кузнєцов», що входить до складу Північного флоту та ракетний крейсер пр. 1164 «Москва», який є флагманом Чорноморського флоту ВМФ Російської Федерації.

У свою чергу, організатори муралу стверджують, що зобразили не конкретні кораблі, а проєкти, за якими вони будувалися у Миколаєві.

Читайте також: У Мукачеві художник із ромськими дітьми створили мурал

«Наше завдання надихнути людей і показати досягнення міста корабелів, звернути увагу на те, які кораблі тут будувалися свого часу», - зауважив художник проєкту В'ячеслав Балабаєв.

При цьому він наголосив, що для запобігання непорозуміння і можливих скандалів на прохання організаторів він зафарбував бортовий номер, що асоціювався з російським кораблем. Натомість поставив назву недобудованого крейсера «Україна», який вже багато років стоїть біля причальної стінки Миколаївського суднобудівного заводу.

Фото: @sokyra.space.mykolaiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-