«Ніч науки»: у Харкові показали досягнення 15 провідних вишів та планетарію

«Ніч науки»: у Харкові показали досягнення 15 провідних вишів та планетарію

Фото
Укрінформ
Щорічний освітній проєкт «Ніч науки», урочисте відкриття якого відбулося у Харкові учора ввечері на площі Свободи, до 22 години демонстрував відвідувачам, передусім, школярам, наукові досягнення 15 провідних вишів міста та планетарію імені Гагаріна.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Харкова - великий науковий потенціал. Сьогодні в цьому зможуть переконатися всі, хто відвідає харківські університети, в тому числі, майбутні абітурієнти. Ви побачите, чим займаються наші вчені, і після цього багато хто з вас обере якийсь із вишів, а потім саме вам належить рухати науку, прославляти Україну і Харків. Не забувайте - в Харкові було три нобелівські лауреати (фізик-теоретик Лев Ландау, імунолог Ілля Мечніков і економіст Саймон Кузнець - ред.). Дивіться, вчіться, дерзайте!» - звернувся до молоді, яка зібралася на площі, секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

Відразу після відкриття проєкту безкоштовні автобуси, які виділила міськрада, вирушили з площі Свободи до вишів у різних районах міста - від центральних Шевченківського та Київського до віддаленного Салтівського житломасиву. У вишах гостей зустрічали викладачі та старшокурсники, які підготували демонстраційні програми.

Читайте також: На Харківщині встановили новий національний культурний рекорд

Загалом у місті діяло до 50 локацій, де відвідувачам не тільки демонстрували сучасні розробки і досягнення науки, а й допомагали у ході майстер-класів спробувати свої сили у якості інженерів-конструкторів, хіміків-експериментаторів чи фахівців IT-сфери.

«Ніч науки» у Харкові / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Щодо цікавинок, то, як розповів журналістам заступник директора Департаменту зі взаємодії з міжнародними агенціями та фінансовими установами міської ради Костянтин Деменков, їх багато: "Це й випробовування найсучасніших ракетних двигунів у аерокосмічному університеті та нові технології виготовлення пластику, шоколаду та ліків у технічному університеті "ХПІ", демонстрація "Трансформатора Тесли" і лазерної системи передання звуку в університеті імені Каразіна та створення лікарських препаратів в фармацевтичному університеті, IT-новації в університеті радіоелектроніки, уроки надання меддопомоги у критичній ситуації у медичному уінверситеті та чайна церемонія в педагогічному уінверситеті імені Сковороди".

Як повідомляв Укрінформ, "Ніч науки" проводиться у Харкові з 2013 року і є володарем престижної нагороди в категорії "Кращий освітній проєкт" серед країн Східної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-