Вінницю всьоме визнали найкомфортнішим містом України

Вінницю всьоме визнали найкомфортнішим містом України

Опитування
Укрінформ
За результатами щорічного сьомого муніципального опитування Вінниця всьоме поспіль очолила рейтинг найкомфортніших міст для життя в Україні.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

«У рейтингу обласних центрів та найбільших міст України за якістю життя і десятком інших параметрів (без урахування окупованих регіонів) Вінниця отримала 3,6 бала. Наступними стали п’ять міст, у кожного з яких по 3,3 бала: Луцьк, Івано-Франківськ, Чернігів, Хмельницький, Маріуполь. А Харків та Тернопіль здобули по 3,2 бали», - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією мерії, такі результати встановлені у ході сьомого щорічного всеукраїнського муніципального опитування. Їх презентували 17 вересня у Києві під час конференції з демократичного врядування.

Зазначається, що Вінниця отримала найвищі показники у країні в різних сферах міської інфраструктури. Йдеться про тротуари і дороги (зведений індекс – по 3,7 бала), збір сміття (3,9 бала), транспортна інфраструктура (індекс 4 бала) та вуличне освітлення (4,2 бала). Також містяни задоволені екологією – індекс становить 3,5 бала.

В гуманітарній сфері у Вінниці найвищі показники у державі в таких сферах, як медицина (із індексом 3,1) дитсадки (3,8), заклади культури (3,7), заклади вищої освіти (індекс 3,8). Випереджає вінницька громада інші міста також в питанні доступу для людей з інвалідністю (індекс складає 3 бала) та у розвитку промисловості (2,9 бала).

Загалом, 74% опитаних респондентів зазначили, що справи у Вінниці йдуть у правильному напрямку. Діяльність Вінницької міської ради схвалюють 75% містян. А діяльність міського голови позитивно оцінюють 78% жителів громади.

В цьому році вперше в опитуванні застосували критерії емоційного сприйняття міст їхніми мешканцями. Вінниця стала лідером одразу за 5 критеріями. Вінничани вказали, що їхнє місто красиве, доглянуте, сучасне, розквітаюче та економічно розвинене. А за двома позиціями вона ділить лідерство з іншими містами – це «радісне місто» (однаковий індекс з Івано-Франківськом) та «екологічне місто» (найвищий індекс у Вінниці та Чернігові).

Читайте також: Вінницька вежа Артинова зазвучала новими мелодіями

Щорічне муніципальне опитування проводилось соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI) за підтримки USAID. Це дослідження, яке в Україні проводиться з 2015 року, допомагає відслідковувати задоволеність мешканців якістю різних сфер та послуг у містах і бачити їх динаміку. Цьогоріч опитування проводилось у 24 містах з 12 травня по 3 червня 2021 року, в ньому взяли участь близько 19 тисяч українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-