Громади з трьох областей України співпрацюватимуть з муніципалітетами Словенії

Громади з трьох областей України співпрацюватимуть з муніципалітетами Словенії

Децентралізація
Укрінформ
Громади з Київської, Львівської та Одеської областей співпрацюватимуть з трьома муніципалітетами Словенії завдяки Програмі "U-LEAD з Європою".

Як передає Укрінформ, відповідні договори про наміри щодо співпраці представники громад підписали у Києві 14 вересня.

Зокрема, Червоноградська громада Львівщини співпрацюватиме з муніципалітетом Трбовлє з Республіки Словенія. Підписи під документом поставили голова Червоноградської міської ради Андрій Залівський та міський голова муніципалітету Трбовлє пані Маї Хвала.

"Підписання стало можливим завдяки Програмі "U-LEAD з Європою" в рамках Ініціативи «Мости довіри. Налагодження стійкого партнерства між громадами України та Словенії»", - йдеться у повідомленні Львівського регіонального офісу Програми у Фейсбуці.

Сторони домовилися про взаємний обмін інформацією, яка може бути цікавою для громад та сприятиме співпраці між муніципалітетами. Надалі заплановані спільні зустрічі та організація заходів.

«Працюючи із громадами, розумієш, що тепер вони є відповідальними за різноманітні аспекти життя своїх мешканців. Такого досвіду відповідальних рішень, який мають наші європейські колеги, ще досить мало. Від початку карантинних обмежень за сприяння Програми U-LEAD з Європою почали відбуватись онлайн-форуми, на яких представники європейських муніципалітетів ділились своїми практиками ефективного подолання наслідків пандемії. Найбільш активними були саме представники Словенії. Нинішнє підписання листів про наміри є логічним продовженням цієї діяльності, яка, сподіваємось, переходить із віртуальної площини в реальну», – зазначив радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування "U-LEAD з Європою" Андрій Гнида.

Крім того, Одеський регіональний офіс Програми повідомляє про підписання листа про наміри щодо співпраці представниками Авангардівської селищної ради та словенського муніципалітету Юршинці.

"Мета цього листа про наміри – засвідчити порозуміння між Авангардівською селищною радою (Україна) та муніципалітетом Юршинці (Республіка Словенія), щодо співпраці у сфері місцевого розвитку", - зауважила очільниця Регіонального офісу Програми "U-LEAD з Європою" в Одеській області Юлія Молодожен.

Регіональний офіс Програми "U-LEAD з Європою" на Київщині інформує, що Бучанська міськрада співпрацюватиме зі словенським муніципалітетом Кочев'є.

«Цей лист засвідчує наше порозуміння із колегами із муніципалітету Кочев’є. А також наше бажання знайти новий досвід та можливості для зростання», - заявив голова Бучанської громади Анатолій Федорук.

Документ передбачає організацію ознайомчих візитів та визначення потенційних проєктів у громадах. Сторони також домовились обмінятись інформацією про громади та залучити інститути громадянського суспільства до співпраці.

Читайте також: Громади України й Словенії: обмін досвідом і партнерством

Як повідомлялося, 13 вересня в Києві відбулось пленарне зібрання громад-партнерів з України й Словенії. На заході учасники визначили потенційні напрями співпраці між громадами та розпочали планування заходів з обміну досвідом, знаннями й навичками. В межах події зустрілись представники 16 українських та 11 словенських муніципалітетів, 14 українських та 9 словенських мерів - загалом 45 представників муніципалітетів з обох країн. Очолював словенську делегацію віцепрезидент Асоціації муніципалітетів Словенії, мер Кочев’є Владимир Пребилич.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-