Уряд продовжив програму відновлення та розбудови миру на сході України

Уряд продовжив програму відновлення та розбудови миру на сході України

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні 15 вересня продовжив до 2023 року термін реалізації Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, фінансування програми на цей період визначено на рівні 6,8 млрд гривень.

«За період реалізації у 2017-2020 роках програма показала себе як ефективний механізм досягнення поставлених цілей. Зокрема, тільки минулого року у Донецькій та Луганській областях реконструйовано та проведено капітальний ремонт: 32 дитячих садків та дошкільних навчальних закладів граничною наповненістю понад 1,5 тис дітей, 75 загальноосвітніх шкіл граничною наповненістю понад 28 тис дітей, 29 закладів охорони здоров’я граничною кількістю понад 900 ліжкомісць та 1,3 тис відвідувань на день», - йдеться у документі.

Читайте також: Уряд затвердив порядок організації інклюзивного навчання в школах

Як зазначають у Мінреінтеграції, збройна агресія РФ проти України створила значні довготривалі загрози розвитку насамперед для Донецької та Луганської областей, в тому числі у вигляді втрат виробничих об’єктів та руйнування критичної інфраструктури.

Враховуючи пріоритетність державної політики щодо відновлення постраждалих внаслідок збройної агресії Російської федерації регіонів та реінтеграції тимчасово окупованих територій, продовження реалізації програми до 2023 року забезпечить: будівництво нових об’єктів на території Донецької та Луганської областей у сфері водопостачання та водовідведення, залізничної інфраструктури та інфраструктури зрошувальних систем; будівництво, ремонт, модернізація об’єктів і споруд з очищення питної води та зменшення її втрат у мережах водопостачання. Також програма сприятиме створенню та модернізації сервісних зон на КПВВ у Донецькій та Луганській областях, і КПВВ в Херсонській області - на адмінмежі з АР Крим та м. Севастополь. Крім того, завдяки втіленню її у життя вдасться надавати грошову допомогу або компенсації за зруйноване житло; придбати та побудувати нове житло, а також провести заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, здійснити виплати для надання професійної правової допомоги.

Читайте також: Кабмін ухвалив рішення про щомісячну доплату пенсіонерам віком 70-75 років

Як повідомлялося, за реалізацію цієї програми з 2017 року відповідало Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, з 2019 року - Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, а вже з березня 2020 року – новостворене Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Обсяг фінансування програми за 2017-2020 роки становив 10,3 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-