Харківська школа, де на хлопчика впали футбольні ворота, відкрилась рік тому

Харківська школа, де на хлопчика впали футбольні ворота, відкрилась рік тому

Укрінформ
У Харкові приватна школа, на території якої на 6-річного хлопчика впали футбольні ворота, відкрилася рік тому.

Про це повідомив на брифінгу заступник директора департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Володимир Ігнатьєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Цей прикрий випадок стався у приватному навчальному закладі. Цей заклад у липні 2020 року одержав ліцензію на право проведення освітньої діяльності за рівнями – за початковою освітою, базовою середньою і профільною середньою освітою. Він працює в звичайному режимі. Там 164 вихованці. Всі питання стосовно того, на скільки заклад готовий, на скільки безпечні там умови, належать до компетенції засновника і керівника», - сказав Ігнатьєв.

Відповідаючи на запитання журналістів, він уточнив, що провести у закладі позапланову перевірку від обладміністрації, котра видавала закладу ліцензію, не має права.

Читайте також: Хлопчик із Харкова, на якого впали футбольні ворота, перебуває у тяжкому стані - лікарі

«Ми можемо провести перевірку лише після відповідної заяви від фізичної особи, громадської організації або правоохоронців, які вкажуть на порушення ліцензіатом ліцензійних умов», - пояснив заступник директора освітнього департаменту.

Як повідомлялося, 14 вересня на території навчального закладу на вул. Академіка Павлова на 6-річного хлопчика впали металеві футбольні ворота. Дитину госпіталізували до лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Про випадок поліцію поінформували медики. За даними лікарів, хлопчик знаходиться у тяжкому стані. В дитини черепно-мозкова травма.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України з санкцією позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-