Експрес-тести на COVID-19 у школі та садочку Львова хворих не виявили

Експрес-тести на COVID-19 у школі та садочку Львова хворих не виявили

Відео
Укрінформ
У Львові провели тестовий скринінг на коронавірус однієї школи та одного дитячого садочка задля визначення вибірки поширення COVID-19 у закладах освіти. Жоден тест не виявився позитивним.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Сьогодні медичні працівники проводили експрес-тестування у школі №99. Тести зробили всі невакциновані працівники цього освітнього закладу, а також два класи десятикласників. Жодного позитивного результату тести не показали. Також проводили тестування вихователів у дитячому садочку №133, де також позитивних тестів не було», - розповіла керівниця управління освіти міської ради Зоряна Довганик.

Читайте також: Швейцарія передала Мінреінтеграції 200 тисяч експрес-тестів на COVID-19

За словами посадовиці, ситуація із поширення коронавірусу у закладах освіти змінюється. До прикладу, минулого року більше хворіли педагоги, а зараз – діти. Минулого тижня у Львові було 11 працівників закладів освіти із COVID-19, станом на сьогодні їх - 13. Динаміка по учнях значно разючіша: якщо минулого тижня хворих було близько 17, то сьогодні – 48. Відтак, минулого тижня 14 класів шкіл перейшли на дистанційну форму навчання, зараз таких класів у місті є 33.

Читайте також: В Україні оновили стандарти медичної допомоги пацієнтам з коронавірусом

«Ми активно працюємо над тим, аби проводити просвітницьку роботу серед педагогів для того, щоб вони вакцинувалися. У п’ятницю ми проводили онлайн-зустріч наших вчителів з лікаркою Наталею Тімко, а сьогодні – з медиком лікарні швидкої медичної допомоги. Ми намагаємось донести, що вакцинація не є шкідливою і є безпечною для них», – додала Довганик.

Як повідомляв Укрінформ, рішення провести експрес-тести на COVID-19 вчителям та учням прийняли напередодні, 13 вересня, під час засідання міської комісії із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За попередню добу в області провели 911 досліджень на коронавірус, з них 241 - позитивний. Із діагнозом COVID-19 по Львівській області госпіталізували 170 осіб. За увесь час пандемії COVID-19 підтвердили у 142 305 осіб, померли – 3755 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-