«Лекхім» хоче почати виробництво COVID-вакцини у Харкові

«Лекхім» хоче почати виробництво COVID-вакцини у Харкові

Укрінформ
У Харкові АТ «Лекхім» планує почати виробництво вакцини від COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

«Працюватимемо над тим, щоб у Харкові з'явилася вакцина. Ми робимо багато кроків для того, щоб підготуватися до чергового спалаху захворюваності, починаючи з закупівлі антибіотиків і закінчуючи апаратами ШВЛ, кисневими станціями і вакцинами. А вакцинація - це один із шляхів запобігання поширенню коронавірусу. Це здоров'я людей, і можливість не вводити жорсткий локдаун», - зазначив після візиту на підприємство секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

За його словами, керівництво «Лекхіму» готове придбати технологічне обладнання і вкласти у виробництво близько 30 млн євро.

Терехов наголосив, що міська влада підтримає підприємство, оскільки цей проєкт має важливу соціальну місію і сприятиме економічному розвитку міста.

Читайте також: Кабмін готує зміни до постанови про карантин - для переходу в «жовту» зону

Наразі, як уточнили кореспонденту Укрінформу у пресслужбі Харківської міської ради, у медичних установах Харкова працюють у дві зміни і в вихідні дні всі 34 пункти вакцинації від COVID-19.

В області загалом зроблено 703 363 щеплення, 298 390 осіб вакцинацію завершили (отримали дві дози).

В Україні за минулу добу, 12 вересня, вакцинували 45 148 осіб. Від початку вакцинальної кампанії щеплено 5 906 742 людини.

Фото: city.kharkov.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-