Пеліканів та бакланів випустили до відкритого вольєру в Харківському зоопарку

Пеліканів та бакланів випустили до відкритого вольєру в Харківському зоопарку

Відео
Укрінформ
Групу пеліканів та бакланів випустили у відкритий вуличний вольєр "Велика вода", що створено у оновленому Харківському зоопарку.

Про це повідомляє сайт зоопарку, передає Укрінформ. 

"Групу африканських птахів - вісім пеліканів та 11 бакланів - переведено у вуличний вольєр "Велика вода". Площа території зі ставком - понад 2,5 тис. квадратних метрів. Це утричі більше, ніж було до реконструкції. Ця композиція залишилася у колишній частини зоопарку, але все кардинально оновлено", - розповіла речниця зоопарку Жанна Сусло.

За її словами, для птахів підготовлені сітчасті кошики, де вони за допомогою гілок та інших матеріалів можуть облаштувати затишні гніздечка. Також встановлена система очищення води, у стадії формування - біоплато з рослинами у якості природного фільтру.

"Птахи харчуються рибою. Це кілька, бички, путасу та хек. Птахи мають свій водоспад", - додає заступниця завідувача відділу зоологічної частини зоопарку Карина Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня, у День міста, для відвідувачів частково відкритий реконструйований за євростандартом Харківський зоопарк. У перший день роботи, його відвідали близько 5 тисяч гостей за запрошеннями. У вересні на екскурсії зможуть записатися онлайн всі охочі харків'яни. У жовтні зоопарк зможуть відвідати й мешканці інших міст України. Вхід до зоопарку за "карткою харків’янина" безкоштовний - один раз на місяць, гості міста платитимуть від 100 грн (діти) до 200 грн (дорослі).

Реконструкція зоопарку, заснованого у 1895 році, розпочалася у липні 2016 р. як іміджевий проєкт Харківської міської ради. Загальні витрати становлять понад 1,5 млрд грн.

Читайте також: У Харкові відкрили зоопарк, реконструйований за євростандартом

За програмою реконструкції, у зоопарку діятимуть тематичні експозиції "Африканська савана", "Південна Америка", "Дика Австралія", "Далекий схід", "Планета мавп", "Водний світ", "Контактний зоопарк", де можна буде безперешкодно спілкуватися з тваринами, "Театр природи" - для масових заходів. Замість ґрат і бар'єрів тварин відділяють від відвідувачів скляні та електричні огорожі, рови з водою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-