Під черкаською прокуратурою вимагали справедливого розслідування смерті 7-річного хлопчика

Під черкаською прокуратурою вимагали справедливого розслідування смерті 7-річного хлопчика

Фото
Укрінформ
Мітинг з вимогою справедливого розслідування справи про загибель 7-річного хлопчика відбувся сьогодні в Черкасах. До обласної прокуратури прийшли небайдужі, які вважають, що не всіх винних у цій справі затримано.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу

"Повинна бути перевірка всіх закладів, де навчалась дитина. Знаємо, що писали заяву про те, що дитину били ще рік тому. На мою думку, батьки теж винуваті. У справі є багато свідків, але вони бояться говорити. Чому? Це вже повинна розбиратися поліція та прокуратура", - зазначила організаторка акції Тетяна Кобець.

Учасники акції прийшли з плакатами та вимагали прозорого розслідування, перевірки соціальних служб і закликами взяти під варту вітчима та матір. До них вийшов прокурор Дмитро Чустрак.

Читайте також: У смерті 7-річного хлопчика з Черкас винні люди, а не собакиСущенко

"Суд вирішив, що засідання будуть закритими. Прокуратура за це не відповідає. Як тільки виникне можливість розголосити якісь дані, це відразу буде зроблено. Пізніше, коли не буде таємниці слідства – поінформуємо, про що спілкувались мати з вітчимом. Говорити про результати досудового розслідування будемо після конкретних слідчих дій. Може, слідством будуть встановлені інші обставини й тоді кваліфікація може бути змінена", – зауважив Чустрак.

Як повідомлялося, 24 серпня до реанімаційного відділення Черкаської обласної лікарні було доправлено 7-річного хлопчика. За словами медичного директора лікарні Наталії Волчкової, він мав численні садна на тілі різного ступеня заживлення, гематому лобної частини голови, рвану рану нижньої губи та вуха, дефекти тканин на лівому стегні. Лікарі виявили пролежні на тілі дитини.

Бабуся стверджувала, що він упав із купи цегли й травмувався. Батьки дитини під час трагедії перебували в Києві.

5 вересня хлопчик помер, не приходячи до тями.

Поліція відкрила два кримінальні провадження.

31 серпня Соснівський суд Черкас ухвалив узяти під варту на 60 діб матір вітчима хлопчика. Жінці повідомили про підозру за фактом залишення малолітньої дитини в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу). 4 вересня аналогічний запобіжний захід обрали і її чоловіку – нерідному діду померлого хлопчика.

Фото: 18000

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-