Знущання над хлопчиком у Черкасах: поліція відкрила дві справи

Знущання над хлопчиком у Черкасах: поліція відкрила дві справи

Укрінформ
Черкаська поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом знущання над семирічним хлопчиком в обласному центрі.

Про це повідомляє прокуратура Черкаської області.

Перше провадження відкрите 25 серпня за статтею 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України.

Вже зараз слідчі з’ясовують обставини, за яких дитина отримала тілесні ушкодження, призначено судово-медичну експертизу.

Читайте також: На Київщині чоловік порізав 8-річного хлопчика

“Слідством встановлені дані, що можуть свідчити про залишення у небезпечному для життя стані та без допомоги травмованого хлопчика, який її потребував та з об’єктивних причин був позбавлений можливості вжити заходів до самозбереження. За цим фактом 27.08.2021 розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки) КК України“, – йдеться у повідомленні.

Прокуратура також ініціює перед службою у справах дітей питання з’ясування стану утримання та умов проживання малолітнього, перевірки повноти виконання його батьками обов’язків щодо виховання та розвитку дитини.

Як повідомляв Укрінформ, у Черкасах госпіталізували непритомного другокласника із дуже тяжкими травмами, гематомою на голові, обгризеними тваринами губами та вухами, а також слідами катувань.

Читайте також: Жителю Хмельниччини дали 10 років тюрми за зґвалтування хлопчика

Колишній народний депутат Олег Петренко у Фейсбуці повідомив, що на тілі хлопчика також є сліди від цигарок, які тушили об дитину. За даними депутата, бабця, на подвір’ї якої дитина отримала травми, викликала "швидку" лише через кілька днів після цього.

Зараз стан дитини дуже тяжкий, активність мозку мінімальна, хлопчик дихає лише за допомогою апарату штучного дихання.

Раніше ця родина опинилася в епіцентрі скандалу через 15 алабаїв, які вирвалися з двору та напали на молоду жінку. Тоді собак вилучили. Згодом родина знову завела кількох собак, але вже меншого розміру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-