На Черкащині лікарі борються за життя семирічного хлопчика зі слідами тортур

На Черкащині лікарі борються за життя семирічного хлопчика зі слідами тортур

Укрінформ
Третю добу в штучній комі у Черкаській обласній лікарні перебуває семирічний хлопчик зі слідами катувань. Лікарі борються за його життя.

Про це повідомив колишній народний депутат Олег Петренко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Прямо зараз в обласній дитячій лікарні після нелюдських тортур і травм медики намагаються врятувати життя хлопчика 2014 року народження. Шансів мало... У нього – страшна гематома головного мозку. Судячи з пролежнів, кілька днів він був без свідомості. Відірвані губи і погризені тваринами вуха, сліди погашених цигарок на тілі. Я не знаю всіх деталей, але 24 серпня, у розпал фестивалів і святкувань, сторож дитячого парку чув дитячий крик. Лише через кілька днів бабця, на подвір’ї якої і отримала дитина травми, викликала "швидку". Бабця з дідом – проблемні для всього кварталу вже багато років. Ще за часів, коли був народним депутатом, допомагав вирішити питання з вилучення у них близько 15 величезних алабаїв, які тероризували сусідів. Але ті опісля знову завели купу собак, але вже меншого розміру. І от – нова трагедія. Але тут винні не собаки, а нелюди, які були хлопчику за рідних людей,” – пише Петренко.

Читайте також: Вбивство 6-річної дівчинки у Харкові: підлітка залишили у спецприймальнику

Деякі подробиці уточнив перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко.

“Дитина третю добу перебуває у штучній комі. Попри повідомлення місцевих ЗМІ щодо нападу тварин (ймовірно безпритульних собак), характер ран на тілі хлопчика дозволяє лікарям не лише припустити, а й стверджувати про втручання у життя дитини нелюдів. Про це свідчать не лише сліди від недопалків на тілі, гематоми та синці нетваринного походження, а й ознаки неприродного проникнення всередину дитячого організму. Найстрашніша травма – це внутрішньочерепний крововилив, подолати наслідки якого лікарям надзвичайно важко. Столичні фахівці та місцеві лікарі категорично проти транспортування хлопчика до іншого медичного закладу”, – написав Сущенко.

Читайте також: На Київщині поліція розслідує обставини загибелі підлітка на залізничній колії

За словами пресофіцера черкаської поліції Зої Вовк, відомості про злочин внесені до Єдиного державного реєстру. Поліція встановлює обставини події. Подробиці поліцейські обіцяють повідомити в понеділок, 30 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-