Вбивство 6-річної дівчинки у Харкові: підлітка залишили у спецприймальнику

Вбивство 6-річної дівчинки у Харкові: підлітка залишили у спецприймальнику

Укрінформ
Київський районний суд Харкова залишив підозрюваного у вбивстві 6-річної дівчинки підлітка у спецустанові для дітей ще на місяць.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Рішенням Київського районного суду міста Харкова 13-річному підозрюваному у вбивстві 6-річної дівчинки продовжили запобіжний захід ще на 30 днів, на час слідства. Протягом цього терміну він буде утримуватися в спеціальному приймальнику-розподільнику для дітей», - сказав Чубенко.

Він додав, що прокурор наполягав саме на такому запобіжному заході – триманні під вартою.

Читайте також: Вбивство дівчинки на Харківщині: слідчі призначили 12 експертиз

Як повідомлялося, у селищі Старий Салтів на Харківщині 28 липня у покинутій будівлі знайшли вбитою 6-річну дівчинку. За словами матері дівчинки, донька пішла з двору із 13-річним сусідським хлопчиком та додому не повернулася.

За даними слідства, жертва має численні забиття голови та обличчя, на тілі також виявлені численні забиття та садна. Смерть дитини настала від удару по голові невідомим тупим предметом. Мати вбитої дівчинки заявила ЗМІ, що доньку зґвалтували, однак цей факт слідство офіційно не підтверджує і не спростовує – до завершення експертизи.

Читайте також: Вбивство 6-річної дівчинки: підозрюваного підлітка можуть помістити у спецзаклад на три роки

Відомості про подію внесені в ЄРДР за ч. 2, п. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

29 липня затримано 13-річного хлопця-сусіда дівчинки, підозрюваного в її убивстві. За рішенням суду його помістили до приймальника-розподільника для дітей на 30 днів.

27 серпня прокуратура повідомила, що згідно з висновком психіатричної експертизи, підліток є осудним. Інші експертизи у справі тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-