Вбивство дівчинки на Харківщині: експертиза визнала підлітка осудним

Вбивство дівчинки на Харківщині: експертиза визнала підлітка осудним

Укрінформ
За висновком психіатричної експертизи, підліток, якого підозрюють у вбивстві 6-річної дівчинки на Харківщині, є осудним.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Згідно з психіатричною експертизою, на час скоєння злочину підліток усвідомлював свої дії та наслідки цих дій. Тобто, він є осудним. Інші експертизи у справі ще тривають (загалом було призначено 12 - ред.)», - зазначив Чубенко.

Він додав, що 27 серпня в Київському районному суді хлопцю обиратимуть запобіжний захід. «Прокуратура проситиме тримання під вартою на час слідства», - сказав речник.

Читайте також: У момент вбивства 6-річної дівчинки підозрюваний підліток був п'янийсуд

Як повідомлялося, у селищі Старий Салтів на Харківщині 28 липня у покинутій будівлі знайшли вбитою 6-річну дівчинку. За словами матері дівчинки, донька пішла з двору із 13-річним сусідським хлопчиком та додому не повернулася.

За даними слідства, жертва має численні забиття голови та обличчя, на тілі також виявлені численні забиття та садна. Смерть дитини настала від удару по голові невідомим тупим предметом. Мати вбитої дівчинки заявила ЗМІ, що доньку зґвалтували, однак цей факт слідство офіційно не підтверджує і не спростовує – до завершення експертизи.

Відомості про подію внесені в ЄРДР за ч. 2, п. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

29 липня затримано 13-річного хлопця-сусіда дівчинки, підозрюваного в її убивстві. За рішенням суду його помістили до приймальника-розподільника для дітей на 30 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-