Епіфаній вручив Орден святого князя Володимира голові Львівської ОДА

Епіфаній вручив Орден святого князя Володимира голові Львівської ОДА

Фото
Укрінформ
Глава ПЦУ Епіфаній під час перебування на Львівщині 11-13 вересня вручив очільнику Львівської облдержадміністрації Максиму Козицькому Орден святого рівноапостольного князя Володимира (ІІ ступеня).

Як передає Укрінформ, про це Козицький повідомив у Фейсбуці.

«Маю за честь зустрітися, отримати благословення та Орден святого рівноапостольного князя Володимира (ІІ ступеня) з рук глави Православної церкви України Блаженнійшого Епіфанія. Вірю, що ПЦУ рік за роком ставатиме все сильнішою. Та спільно з усіма українськими церквами в екуменічній єдності змагатиме й надалі до утвердження правди, добра та державності», - наголосив Козицький.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, предстоятель ПЦУ, прибув на Львівщину 11 вересня. Зустріли Блаженнійшого біля храму Святої Трійці у селі Судова Вишня, де зберігається Євангеліє, подароване церкві в 1881 році. Епіфаній провів Архієрейську Божественну літургію, участь в якій взяли сотні вірян, а також освятив відреставрований пам’ятник Преподобного Іоанна Вишенського.

Читайте також: Епіфаній - про Голодомор і війну на сході України: Накази йдуть з того самого Кремля

12 вересня митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав Свято-Вознесенську парафію Львова. Перед Літургією він освятив іконостас храму, що складається з 75 ікон. Після Богослужіння предстоятель ПЦУ подарував на молитовну згадку настоятелю парафії протоієрею Івану Хомину хрест, а митрополиту Львівському і Сокальському Димитрію – панагію.

13 вересня, у понеділок, о 10.00 год. за участі Митрополита Епіфанія відбудеться Божественна Літургія в присілку Заглина на святому джерелі. Після закінчення Богослужіння - закладення дерев`яного храму на честь Покладення пояса Божої Матері.

Фото: Максим Козицький, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-