На Житомирщині агент ФСБ отримав вісім років ув’язнення

На Житомирщині агент ФСБ отримав вісім років ув’язнення

Укрінформ
За співпрацю з ФСБ жителя Бердичева Житомирської області вироком Бердичівського міськрайонного суду визнали винним у державній зраді та засудили до 8 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора. 

“Прокурори в суді довели, що засуджений через мережу Інтернет налагодив контакт із представником ФСБ Росії та вступив з ним у змову. З січня по квітень 2021 року він отримував та виконував завдання, що завдають шкоду обороноздатності і державній безпеці України. Зокрема фотографував військові об’єкти, територію полігону, будівлі, автотранспорт, розташування камер відеоспостережень, входи і виходи приміщень, у тому числі аварійні і пожежні, гуртожитки, у яких проживають військовослужбовці, а також збирав приватну інформацію про їх сім’ї.

Ці матеріали він передавав через Інтернет, а гроші за кожне виконане завдання отримував на банківську картку. За особливі старання був запрошений до Росії для проходження спецпідготовки”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Агент ФСБ, який збирав дані про ракетний комплекс «Нептун», отримав вісім років тюрми

У прокуратурі поінформували, що з часу затримання і дотепер громадянин перебуває під вартою.

Протиправну діяльність викрили у квітні 2021 року прокуратурою спільно зі слідчими органів безпеки області та співробітниками підрозділу контррозвідки Управління СБУ в області.

"При призначенні покарання судом враховано щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, молодий вік та інші обставини, які пом’якшують покарання", - зазначили у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Служба безпеки України встановила особи двох співробітників ФСБ, які намагалися завербувати офіцера СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-