На Вінничині викрили схему розкрадання 17 гектарів особливо цінної землі

На Вінничині викрили схему розкрадання 17 гектарів особливо цінної землі

Укрінформ
У Вінницькій області детективи Національного антикорупційного бюро України викрили схему розкрадання 17 га особливо цінної землі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАБУ.

"Сьогодні детективи НАБУ за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили колишньому в.о. директора державного підприємства та екскерівнику Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області про підозру в розкраданні 17,11 га особливо цінної землі, що завдало 11,6 млн грн збитків державі". - ідеться у повідомленні.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що керівник державного підприємства, яке входить до складу Національної академії аграрних наук України, у 2016-2017 році спільно з керівником Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області підробили документи, що дозволили в обхід законної процедури, без згоди Кабінету Міністрів України, передати у приватну власність 10 ділянок особливо цінної землі загальною площею 17,11 га.

"Для надання видимості законності цій схемі використано легенду про надання землі нібито співробітникам державного підприємства для ведення особистого селянського господарства. Однак, як встановило слідство, майже всі отримувачі ділянок до ДП не мали ніякого відношення. До того ж серед власників ділянок виявився близький родич керівника ДП", - заявили у НАБУ.

Читайте також: Розкрадання земель: СБУ повідомила про підозру ТОП-чиновниці Держгеокадастру

За клопотанням НАБУ і САП на ділянки накладений арешт.

"Зазначений епізод – один із низки зловживань, пов’язаних із незаконним операціями із землею, що перебуває у віданні структур у складі НААН України. Окремі справи вже розслідувані – слухаються у ВАКС", - зауважили в НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня Офіс генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно президента Національної академії аграрних наук України за фактом одержання неправомірної вигоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-