Справа «Коксохіму»: харківські екоактивісти вимагають долучити їх до процесу

Справа «Коксохіму»: харківські екоактивісти вимагають долучити їх до процесу

Фото
Укрінформ
Понад 30 активістів-екозахисників зібралися на пікет біля Харківського окружного адміністративного суду, призначенного для слухання справи щодо заводу "Коксохім", з вимогою долучити їх до процесу у якості третьої сторони.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кожен із 30 пікетувальників подав до канцелярії суду окреме клопотання щодо визнання третьою стороною у суді, що надає право брати участь у засіданнях. Всі ці клопотання зареєстровані. Чекаем відповіді від судді", - прокоментував подію кореспонденту Укрінформу координатор пікету, екозахисник, адміністратор ресурсу "Екохаб" Олександр Константинов.

За його словами, причиною пікету стало те, що суддя Михайло Спиридонов прийняв рішення про розгляд справи за спрощеною системою - без журналістів чи активістів.

"Він також відмовив у нашому колективному клопотанні визнати нас третьою стороною у судовому процесі, хоча ми як представники громадськості дійсно зацікавлені у розвʼязанні проблеми. А саме, треба позбавити Коксохім, який не має сучасних фільтрів, права на шкідливі викиди, наданого заводу ще у березні цього року по лінії Мінекології нібито за дозволом для підприємств першої категорії небезпеки", - зазначив Константинов.

Читайте також: Харківський «коксохім» має сплатити 3,5 мільйона штрафу за забруднення повітря – рішення суду

Оскільки з суду до них ніхто не вийшов, екоактивісти подали свої клопотання до канцелярії.

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня активісти екологічних громадських організацій та мешканці мікрорайону, розташованого біля ПРаТ "Новомет", більше відомого як "Коксохім", провели у центрі міста пікет через те, що у березні 2020 року Міністерство захисту навколишнього середовища надало дозвіл Харківському коксовому заводу викидати шкідливі речовини у повітря протягом 7 років за умови встановлення сучасних фільтрів.

У Харкові екоактивісти вимагають залучити їх до процесу "Коксохіму" / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

24 березня Харківська обласна прокуратура оголосила підозру директору заводу за статтею, пов'язаною зі шкідливими викидами.

24 лютого сесія Харківської міської ради підтримала звернення міської влади до центральних органів влади з вимогою взяти під контроль ситуацію на коксовому заводі та прийняти відповідні заходи.

31 серпня 2020 року біля Харківської ОДА відбувся пікет за участі пів сотні мешканців мікрорайону. Тоді ж представник Холодногірської районної адміністрації Харкова пообіцяв учасникам акції, що завод буде закритий, якщо не встановить фільтри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-