Отруєння у школі Хмельницького: кількість постраждалих збільшилася до 85

Отруєння у школі Хмельницького: кількість постраждалих збільшилася до 85

Укрінформ
У навчальному закладі м. Хмельницький, де зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції, отруїлися 84 учні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

«Станом на 16.00 9 вересня зареєстровано уже 85 випадків захворювання. До Хмельницької інфекційної лікарні госпіталізовано 10 дітей та 1 дорослу особу, 74 дитини лікуються амбулаторно. Попередній діагноз – «Харчова токсикоінфекція, гастроентероколіт», - ідеться у повідомленні.

Хворі, котрих госпіталізували до Хмельницької інфекційної лікарні, перебувають у стані середньої важкості. Інші – лікуються вдома під наглядом педіатрів та сімейних лікарів.

Як повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України, захворіли діти 1–4 класів, усього вражено школярів з 18 класів. Усі діти харчувалися у шкільній їдальні.

Фахівці Хмельницького Центру контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) розпочали епідеміологічне розслідування. Обстежили 11 працівників харчоблоку, взято 18 зразків харчових продуктів, 110 зразків змивів з об’єктів довкілля і 5 зразків водопровідної води для мікробіологічного дослідження.

У навчальному закладі та в домашніх осередках хворих проведена дезінфекція.

Джерело збудника інфекції, причини спалаху та обставини, що сприяли його виникненню, з’ясовують.

Читайте також: У школі Хмельницького після отруєння дітей перейшли на дистанційне навчання

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькому поліція відкрила провадження за фактом ймовірного отруєння учнів початкової школи. Спочатку повідомлялося, про те що 4 дітей потрапили до лікарні, згодом місцева влада повідомила про госпіталізацію вже 10 учнів початкових класів НВО №1 із ймовірним отруєнням до Хмельницької інфекційної лікарні. Навчально-виховне об’єднання перейшло на дистанційне навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-