COVID-«бізнес» на мільйон щомісяця: СБУ викрила схему підробки ПЛР-тестів

COVID-«бізнес» на мільйон щомісяця: СБУ викрила схему підробки ПЛР-тестів

Укрінформ
Служба безпеки України викрила чергову схему підробки результатів ПЛР-тестів на Харківщині. Зловмисники вносили недостовірну інформацію у додаток «Дій вдома».

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

Зазначається, що серед клієнтів були й ті, хто мали позитивний результат на COVID-19, що могло спричинити поширення пандемії.

Організували оборудку працівники однієї з приватних лабораторій разом з представниками туристичного агентства. Туроператор пропонував «послугу» громадянам, які планували виїхати за кордон або вже повернулися, щоб не дотримуватись вимог встановленого строку самоізоляції.

За оперативними даними спецслужби, протиправна схема існувала з початку 2020 року. Щомісяця видавали близько тисячі довідок, а вартість кожної становила 800 гривень.

Довідки видавали без проведення обстеження пацієнта та відбору матеріалів для дослідження. Інфікована людина мала змогу вільно отримати негативні результати тестування.

У ході проведених обшуків за місцями проживання фігурантів провадження та за 10 адресами приватних лабораторій правоохоронці вилучили сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів, підроблені печатки, офіційну документацію та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

У межах провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 325 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для виявлення всіх причетних осіб.

Викриття протиправної діяльності здійснювалось спільно з детективами СУ НП у Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Читайте також: Сертифікати вакцинації підробляють масово і безкарно

Як повідомлялось, за добу 8 вересня в Україні зафіксовано 3 663 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 342, медпрацівників – 63).

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-