На Сумщині через розгерметизацію нафтопроводу стався розлив нафти

На Сумщині через розгерметизацію нафтопроводу стався розлив нафти

Укрінформ
Поблизу села Кардашівка Сумської області стався розлив нафти через розгерметизацію нафтопроводу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Сумській області.

“Сьогодні, 08.09.2021, у зв’язку з аварійною розгерметизацією нафтопроводу, фахівці Державної екологічної інспекції у Сумській області здійснили позапланову перевірку НГВУ “Охтирканафтогаз” ПАТ “Укрнафта” в частині додержання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони земельних ресурсів. Задля цього екоінспектори оперативно виїхали на місце аварійної ситуації. Під час обстеження земель сільгосппризначення Кардашівської сільської ради Охтирського району було виявлено 2 місця розгерметизації нафтозбірного колектору Бугруватівського родовища”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Видобуток газу: в Україні запустили нову розвідувальну свердловину

Інспекція встановила, що загальна площа забруднених земель склала 0,35 га, на яких знаходиться поле з кукурудзою. Працівники відібрали дві проби ґрунту на забруднених ділянках та одну фонову.

Наразі сили Нафтогазовидобувного управління “Охтирканафтогаз” продовжують збір забрудненого ґрунту ручними та механічними засобами. Після цього місця, де розлилась нафта, мають обробити біодеструкторами.

Читайте також: В Арктиці виявили бактерії, здатні розкладати розливи нафти і мазуту

Після отримання результатів лабораторних досліджень та нормативно-грошової оцінки земель інспекція розрахує шкоду, яку завдали нафтопродукти ґрунту.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні екологи з’ясували, що Рівнеоблводоканал скидав в озеро Басів Кут неочищену воду, що спричинило небезпечну екологічну ситуацію.

Фото: deisumy.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-