Адвокат керівника сєвєродонецького «Азоту» назвала безпідставним оголошення нової підозри

Адвокат керівника сєвєродонецького «Азоту» назвала безпідставним оголошення нової підозри

Оновлено
Укрінформ
Адвокат голови правління приватного акціонерного товариства «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» Леоніда Бугайова, якому днями повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків, назвала обвинувачення безпідставними.

Свою позицію адвокат Анна Чишинська висловила у коментарі Укрінформу.

«Ми не вперше стикаємося з безпідставними звинуваченнями проти Леоніда Бугайова. (...) 7 вересня 2021 року моєму клієнтові дійсно була вручена нова підозра. Однак прокуратура в своєму пресрелізі «забула» зазначити, що це повторно вручена підозра щодо епізоду, в якому суд вже не побачив складу злочину і по якому рішення вже набуло законної сили”, - сказала Чишинська.

За її словами, 2 серпня 2021 року Сєвєродонецький міський суд повністю відмовив прокурору в застосуванні запобіжного заходу, вказавши, що в діях Бугайова немає складу кримінального злочину. Це рішення набуло законної сили, а 26 серпня 2021 року суд скасував повідомлення прокуратури про підозру.  

Адвокат стверджує, що 7 вересня 2021 року прокуратура повторно вручила ту ж саму підозру, яка вже була визнана судом необґрунтованою.

Читайте також: Звинувачення безпідставні: адвокат керівника «Сєвєродонецького Азота» готова судитись

Луганська обласна прокуратура 7 вересня оголосила підозру голові правління ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ» в умисному ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету коштів в особливо великих розмірах - понад 20 млн грн. 

За даними слідства, за вказівкою посадовця починаючи з лютого 2017 року з розрахункових рахунків ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ» незаконно виводилися кошти на інші підприємства холдингу під виглядом безпроцентної позики та фінансової допомоги. У такий спосіб, за версією слідчих, підозрюваний умисно ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб.

Читайте також: Справа на 20 мільйонів: керівнику Сєвєродонецького АЗОТу оголосили підозру

У прокуратурі також заявили, що під час досудового розслідування встановлено факт службової недбалості, через яку підприємству нараховані штрафні санкції у понад 5 млн грн за несвоєчасну сплату податків.

Сєвєродонецький «Азот» входить до групи компаній Дмитра Фірташа «Group DF» і є одним з найбільших в Україні виробників мінеральних добрив, а також низки інших хімічних товарів, включаючи медичний кисень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-