На Донеччині 12 міст не відповідають вимогам «зеленої зони»

На Донеччині 12 міст не відповідають вимогам «зеленої зони»

КАРАНТИН
Укрінформ
На Донеччині вже у 12 містах регіону перевищено показники зеленої зони епідемічної небезпеки по захворюванню населення на COVID-19.

Про це на брифінгу у Краматорську повідомила в.о. генерального директора держустанови «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Марина Білоусова, передає кореспондент Укрінформу.

«За підсумками двох останніх тижнів критерії зеленої зони вже перевищено у 12 містах та районах області. Найвищі показники захворюваності на коронавірусну хворобу визначаються у Великоновосілківському районі, у місті Добропіллі та Добропільському районі…Також перевищено критерій «зеленої зони» у містах Бахмут, Вугледар, Дружківка, Костянтинівка, Маріуполь, Покровськ, Слов'янськ, та у Лиманському і Костянтинівському районах», - сказала Білоусова.

За її словами, одним з чинників погіршення епідситуації є циркуляція в Донецькій області штаму коронавірусу «Дельта».

Білоусова констатувала, що за результатами дослідження референс-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ України у зразках від хворих з міст Краматорська, Покровська, Мирнограда, Костянтинівки, Дружківки та Гродівки, які були відібрані у серпні, підтвердився штам коронавірусу «Дельта».

За останні сім днів серед 10 551 протестованих в області ПЛР-тестами на COVID-19 коефіцієнт виявлення коронавірусної хвороби склав 5,9%, при відповідному показнику для зеленої зони небезпеки - менш як 4%.

В області показник захворюваності наразі становить 71 випадок на 100 тисяч населення та вже наблизився до критичного критерію зеленого рівня епіднебезпеки, який становить 75 випадків на 100 тисяч населення.

Тому Донеччина за показниками захворюваності на COVID-19 найближчим часом може вийти з зеленої зони небезпеки та перейти у жовту зону, підсумувала в.о. гендиректора Центру.

В ОДА нагадали, що за оперативними даними, станом на 7 вересня, на Донеччині підтверджено 94 359 випадків інфікування коронавірусом, з яких одужало 90 279 людей, але 2 489 – померли.

Читайте також: У Чернівцях за тиждень кількість випадків COVID-19 зросла майже на третину

Як повідомлялося, за весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло – 2 300 504 особи, одужало – 2 214 606 осіб, летальних випадків – 54 054.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-