Поліція розглядає дві версії у справі про загибель мера Кривого Рогу

Поліція розглядає дві версії у справі про загибель мера Кривого Рогу

Укрінформ
Поліція наразі розглядає дві версії у справі щодо загибелі мера Кривого Рогу Костянтина Павлова - самогубство і доведення до самогубства, версія умисного вбивства наразі повністю виключена.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника управління Головного слідчого управління Нацполіції Микола Батюк повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головним слідчим управлінням за результатами отриманих даних досудового розслідування, у тому числі судових експертиз, які вже завершено, показань свідків, даних, отриманих у ході слідчого експерименту, спростовано версію скоєння умисного вбивства Павлова та інсценування самогубства. І сьогодні ГСУ у ході досудового розслідування розглядає серед основних версій самогубство, скоєне з мотивів, які можуть бути пов'язані з особистим життям Павлова та його перебуванням на посаді мера. І водночас слідство, враховуючи особу потерпілого, його спосіб життя, не відкидає версію доведення його до самогубства, з тих же самих мотивів", - сказав Батюк.

Читайте також: Загибель мера Кривого Рогу: поліція не знає, як відео з камер спостереження потрапило у мережу

За його словами, інформація, раніше викладена в Інтернеті від осіб, які вказували, що скоєно вбивство Павлова, перевіряється шляхом допиту цих осіб, які викладали таку інформацію.

"Хочу зазначити, що жодна допитана особа на підтвердження своїх слів, що це вбивство, жодних доказів не надала. Тому слідство все ж таки залишається на цих двох версіях", - поінформував він.

Читайте також: У Кривому Розі хочуть провести експертизу психічного стану загиблого мера Павлова

Говорячи про інформацію в Інтернеті про проведення у Кривому Розі обшуків у вівторок, Батюк уточнив, що правоохоронці провели їх в осіб, які можуть володіти інформацією про мотиви, через які цей вчинок було зроблено. У ході обшуків було вилучено в основному мобільні телефони, комп'ютерна техніка, флешки тощо. Загалом 7 серпня було проведено 16 таких обшуків у Кривому Розі.

Батюк зазначив, що, серед іншого, наразі проводиться по цій справі низка судових експертиз, допитуються різні особи.
 

Читайте також: Обов'язки мера Кривого Рогу виконуватиме Юрій Вілкул

Зокрема, була допитана і дружина Павлова, яка на момент цієї події була на відпочинку у іншій області.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, міського голову Кривого Рогу Костянтина Павлова було знайдено мертвим, із вогнепальним пораненням, на веранді його будинку.

Розглядалися три версії щодо цієї події: вбивство, самогубство, необережне поводження зі зброєю. Поліція також не виключає, що Павлова довели до самогубства.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що у справі щодо загибелі міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова попередньо можна говорити про самогубство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-