У Львові провели рідкісну операцію на серці

У Львові провели рідкісну операцію на серці

Фото
Укрінформ
У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги прооперували серце без зупинки через розріз завдовжки 5 см.

Про це у Фейсбуці повідомив директор лікарні Олег Самчук, передає Укрінформ. 

«Зазвичай у таких випадках кардіохірурги в нашій країні вдаються до класичної операції: це розтин грудини і зупинка серця. Однак цього разу наші лікарі вирішили застосувати новий метод. У нагоді стала надсучасна ендоскопічна стійка. Завдяки їй лікарі в режимі реального часу отримали змогу «зазирнути» всередину пацієнта - грудину розтинати не довелося. Кардіохірурги відновили кровопостачання, сформувавши нові судини - шунти - через розріз у міжребер’ї розміром усього 5 см», - повідомив Самчук.

За його словами, першим пацієнтом став 60-річний львів’янин Андрій, який потрапив до лікарні з інфарктом міокарда. Ендоваскулярно, тобто, через судину, йому застентували праву коронарну артерію. Однак через багатосудинне ураження невдовзі чоловікові загрожував повторний інфаркт. Вихід був лише один - чергова операція.

Читайте також: У львівському Охматдиті провели складну операцію з реконструкції стравоходу немовляті

Перевага такої операції на серці - малотравматичність. Після класичного втручання Андрій мав би відновлюватися від 2-3 тижнів до 2 місяців, а після цього поїхав додому уже на 5 добу.

Самчук наголошує, що медзаклади, де в Україні виконують такі втручання, поки можна порахувати на пальцях однієї руки і ЛКЛШМД тепер серед них. На рахунку уже три міні-операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-