Монастирський - про загибель мера Кривого Рогу: Попередньо можемо говорити про самогубство

Монастирський - про загибель мера Кривого Рогу: Попередньо можемо говорити про самогубство

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що у справі щодо загибелі міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова попередньо можна говорити про самогубство.

Як передає Укрінформ, про це Монастирський поінформував у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

Він зазначив, що смерть мера, як і будь-якого чиновника такого рівня, – "це завжди шлях до політизації, як не хотіли б цього уникнути", водночас уточнивши, що тиск на слідство наразі не чиниться.

"Висновок же з приводу причин смерті дасть поліція - думаю, брифінг буде наступного тижня. Попередньо ми можемо говорити про самогубство. Фактори, які стали мотивом цього самогубства, має озвучити слідство", - сказав Монастирський.

Читайте також: Загибель мера Кривого Рогу: поліція не знає, як відео з камер спостереження потрапило у мережу

Проте, як уточнив міністр, є зовнішні фактори щодо цієї справи, які вже встановили правоохоронці: відбувалася низка масштабних перевірок, аудит бюджету міста і було виявлено серйозні зловживання.

"Це один із тих моментів, коли відповідальність могла понести людина, яка підписувала фінансові документи. У цьому разі – мер. Поліція дійде однозначного висновку щодо причин смерті, про це скажуть на спеціальному брифінгу", - зазначив глава МВС.

Читайте також: У Кривому Розі хочуть провести експертизу психічного стану загиблого мера Павлова

Монастирський поінформував, що за мотивами цієї події також буде зроблено висновки, але уточнив, що розслідування із цього приводу займе певний час.

Як повідомлялося, міського голову Кривого Рогу Костянтина Павлова було знайдено мертвим, із вогнепальним пораненням, на веранді його будинку.

Читайте також: Загибель міського голови Кривого Рогу: поліція повідомила деталі

Розглядаються три версії щодо цієї події: вбивство, самогубство, необережне поводження зі зброєю. Поліція також не виключає, що Павлова довели до самогубства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-