Жителі Рівненщини зможуть ходити до Білорусі по гриби і ягоди до 15 листопада

Жителі Рівненщини зможуть ходити до Білорусі по гриби і ягоди до 15 листопада

Укрінформ
Від 6 вересня жителі населених пунктів Рівненщини поблизу кордону з Білоруссю зможуть перетинати його для збирання ягід та грибів у сусідній країні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Держприкордонслужбу.

"Відповідно до двосторонніх домовленостей між Держприкордонслужбою України та Держприкордонкомітетом Республіки Білорусь з 6 вересня громадяни України, жителі прикордонних населених пунктів Рівненщини, матимуть змогу перетинати українсько-білоруський кордон для збору диких ягід та грибів. Триватиме спрощений пропуск осіб на територію білоруського республіканського ландшафтного заповідника "Ольманські болота" до 15 листопада", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, прикордонники здійснюватимуть пропускні операції щодня з 06.00 до 20.00 з обов’язковим поверненням громадян на територію України у день перетину державного кордону.

Функціонуватимуть три тимчасові місця спрощеного перетину кордону:

  • "Познань" – для жителів населених пунктів Познань, Глинне, Обсіч, Дубно, Хмель;
  • "Березове" – для жителів населених пунктів Заболоття, Грабунь, Березове, Глинне, Дубно, Хмель;
  • "Дроздинь" – для жителів населених пунктів Старе Село, Дроздинь, Заболоття.

Для перетину кордону необхідно при собі мати: національний паспорт громадянина України (дітям до 16 років – свідоцтво про народження), довідку із сільського виконавчого комітету з вклеєною фотокарткою і підписом голови сільської ради з печаткою; перепустку, видану органами прикордонної служби Республіки Білорусь на право перебування в прикордонній смузі; іменну квитанцію про оплату за відвідини республіканського ландшафтного заповідника "Ольманські болота".

Читайте також: На Рівненщині оновили дорогу, що веде від кордону із Білоруссю на Хмельниччину

При цьому у Держприкордонслужбі зазначили, що перетин державного кордону здійснюватиметься лише в пішому порядку або на велосипедах. "Пропуск осіб по паспортному документу у форматі ID-картки здійснюватись не буде", - наголосили у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-