У Хмельницькому попрощалися з Героєм України Олександром Петраківським

У Хмельницькому попрощалися з Героєм України Олександром Петраківським

Фото, відео
Укрінформ
У Хмельницькому попрощалися з 33-річним Героєм України Олександром Петраківським, який помер після довготривалого лікування отриманого поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АрміяInform.

«Сьогодні у Хмельницькому провели в останню путь 33-річного Героя України полковника Олександра Петраківського, який помер 29 серпня після 7 років хвороби, спричиненої пораненням у російсько-українській війні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з полковником Петраківським спочатку попрощалися на стройовому плацу окремого полку спеціального призначення, де він починав свою офіцерську службу на посаді командира групи спецпризначення, а потім командував ротою. Прощання продовжилося на Майдані Незалежності.

У Хмельницькому провели в останню путь Героя України Олександра Петраківського / Фото: armyinform

Петраківського поховали на Алеї Героїв міського кладовища.

Як повідомлялося, внаслідок поранення підполковник переніс кому, десятки складних хірургічних втручань. Проходив лікування в Україні, Польщі, в Ізраїлі, США та складну реабілітацію у Науково-практичному центрі нейрореабілітації Nodus у Броварах. У квітні цього року на нейрореабілітацію Петраківському виділили кошти відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів. Військовий помер 29 серпня.

Читайте також: Після тривалого лікування помер Герой України, підполковник Олександр Петраківський

20 липня 2014 року група спеціального призначення під керівництвом майора Олександра Петраківського, забезпечуючи проходження колони техніки до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. Під час бою Петраківський віддав підлеглому свій кевларовий шолом, врятувавши йому життя, але сам зазнав тяжкого поранення в голову. Та попри це він продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони та виконати бойове завдання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-