Після тривалого лікування помер Герой України, підполковник Олександр Петраківський

Після тривалого лікування помер Герой України, підполковник Олександр Петраківський

Укрінформ
У неділю, 29 серпня, після тривалого лікування помер Герой України підполковник Олександр Петраківський.

Як передає Укрінформ, про це повідомив начальник Національної академії сухопутних військ Павло Ткачук у Фейсбуці.

"Після тривалої боротьби за життя відійшов у вічність випускник Національної академії сухопутних військ Герой України підполковник Олександр Петраківський", - повідомив він.

Він нагадав, що офіцер завершив навчальний заклад 2009 року за спеціальністю «Бойове застосування та управління діями аеромобільних підрозділів», після чого проходив службу в одній з елітних військових частин спеціального призначення.

20 липня 2014 року розвідувальна група під командуванням Петраківського, забезпечуючи проходження колони техніки Збройних Сил та сил добровольчого батальйону «Айдар» до аеропорту Луганська, виявила засідку в районі міста Щастя і вступила у бій, що дозволило забезпечити проходження колони запасним шляхом. У ході бою Олександр Петраківський отримав важке поранення голови, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце. За це указом Президента України від 4 грудня 2014 року № 918/2014 офіцер був відзначений найвищою нагородою – званням «Герой України».

"Однак наслідки того бою стали для Олександра Петраківського жахливими... Кома, десятки надскладних хірургічних операцій, тривала й коштовна реабілітація. Довгі сім років Сашко, його рідні та близькі, десятки доброчинців та волонтерів боролись за життя Героя. Довгих сім років ми всі молились за його швидке одужання та повернення на службу. Втім смерть забрала його від нас…", - зауважив Ткачук.

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня 2014 року група спеціального призначення під керівництвом майора Олександра Петраківського, забезпечуючи проходження колони техніки до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. Під час бою Петраківський віддав підлеглому свій кевларовий шолом, врятувавши йому життя, але сам зазнав тяжкого поранення в голову. Та попри це він продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони та виконати бойове завдання.

За виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Петраківському присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-