Уряд виділив кошти на нейрореабілітацію Героя України Петраківського

Уряд виділив кошти на нейрореабілітацію Героя України Петраківського

Укрінформ
Кабінет Міністрів надасть грошову допомогу для нейрореабілітації Героя України підполковника Олександра Петраківського, який у 2014 році в зоні АТО зазнав тяжкого поранення в голову.

Як передає Укрінформ, відповідне розпорядження оприлюднене на Урядовому порталі.

«Погодитися з пропозицією Міністерства соціальної політики про надання грошової допомоги для проходження у 2021 році нейрореабілітації військовослужбовця Збройних сил, Героя України підполковника Петраківського Олександра Петровича у товаристві з обмеженою відповідальністю «Науково-практичний центр нейрореабілітації «Нодус» (м. Бровари Київської області) коштом коштів, передбачених за бюджетною програмою 2507030 «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю», - йдеться у документі.

Зазначається, що рішення ухвалене на підставі висновку Міністерства оборони від 17 березня 2021 р. про особливо тяжкий стан здоров’я підполковника Петраківського.

Читайте також: У Раді зареєстрували законопроєкт про легалізацію приватних армій - депутатка

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня 2014 року група спеціального призначення під керівництвом майора Олександра Петраківського, забезпечуючи проходження колони техніки до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. Під час бою Петраківський віддав підлеглому свій кевларовий шолом, врятувавши йому життя, але сам зазнав тяжкого поранення в голову. Та попри це він продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони та виконати бойове завдання.

За виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Петраківському присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-