Музей Бандери у Франківську даруватиме школярам «Повстанську абетку»

Музей Бандери у Франківську даруватиме школярам «Повстанську абетку»

Укрінформ
Івано-Франківський обласний музей визвольної боротьби імені Степана Бандери даруватиме учням «Повстанську абетку». Її зможе отримати кожний навчальний заклад громади.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор Музею, історик Ярослав Коретчук.

«В нас є «Повстанська абетка» з розрахунку на всі навчальні заклади Івано-Франківської громади. Той заклад, учні якого завітають до нашого музею, отримає для бібліотечки один примірник «Повстанської абетки» для того, щоб вона була доступною для дітей молодшої школи», - розповів Коретчук.

За його словами, «Повстанська абетка» є дуже популярною і була видана 4 рази. Книгу створили для дітей у Тернополі.

Читайте також: У Тернополі презентували перевидання збірника статей Степана Бандери

«Її автор – Олег Вітвіцький. Коли у нього свої діти були маленькими, він намагався їм щось розповісти про УПА, щоб для них це було доступно і цікаво. Так у нього з’явилась «Повстанська абетка», де на кожну літеру алфавіту є короткий текст з історії Української повстанської Армії (УПА) та ілюстрація», - зауважив Коретчук.

Олег Вітвіцький — український педагог, публіцист, історик, громадський діяч. Кандидат історичних наук. Його «Повстанська абетка» у віршованій формі розповідає про пригоди юного вояка Української повстанської армії (УПА) на ім'я Алярмик, який бореться з негативними героями Адольфиком, Ліліпутіним, Медведчуковичем.

Ілюстрації для «Повстанської абетки» створив художник Любомир Бейгер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-