На Буковині почали ремонтувати одну з найдовших доріг державного значення

На Буковині почали ремонтувати одну з найдовших доріг державного значення

Велике будівництво
Укрінформ
У Чернівецькій області за програмою президента "Велике будівництво" розпочали поточний середній ремонт 33 кілометрів траси Р-62, яка є однією із найдовших регіональних доріг у країні.

Про це у Фейсбуці повідомляє Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області, передає Укрінформ.

"У Чернівецькій області стартував поточний середній ремонт дороги Р-62 Криворівня – Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці. «Велике будівництво» охопить 33 кілометри зношеної траси", - йдеться у повідомленні.

Ділянка поточного середнього ремонту знаходиться на відрізку від селища Берегомет Вижницького району до в’їзду у місто Сторожинець.

Наразі підрядник виконує підготовчі роботи. Від селища Берегомет до села Лукавці працюють екскаватори. На цій ділянці копають кювети, вирубують чагарники.

"На відрізку довжиною понад 33 км відфрезерують зношене покриття, зміцнять основу дороги щебенево-піщаною сумішшю, обробленою комплексним в’яжучим матеріалом. Після цього влаштують два шари асфальтобетонної суміші", - деталізували у службі автодоріг.

Зазначається, що поточний ремонт відрізку реалізується за моделлю «Проєктуй-будуй» (Design&Build). Суть полягає у тому, що єдина підрядна компанія спочатку проєктує ділянку дороги, а потім її ремонтує. Виконавець цих робіт – ТОВ «ПБС».

Читайте також: На Львівщині за кошти польського кредиту завершили капремонт дороги Яворів - Грушів

Дорога Р-62 має статус регіонального значення. Вона проходить територією двох областей. Початок – Івано-Франківська область, а завершується маршрут у Чернівцях, столиці Буковини. Довжина автошляху на території нашого регіону становить 89 кілометрів.

Як повідомляв Укрінформ, за програмою президента «Велике будівництво» заплановано ремонт 6,5 тис. км доріг до кінця 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-