ЦВК та ОБСЄ розробили «конструктор документів» для місцевих виборів

ЦВК та ОБСЄ розробили «конструктор документів» для місцевих виборів

Укрінформ
Центральна виборча комісія разом з Координатором проєктів ОБСЄ в Україні презентували застосунок “Конструктор документів для місцевих виборів”, призначений для партій, громадських організацій та спостерігачів за місцевими виборами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ЦВК.

“Цей Конструктор є одним із перших кроків модернізації Єдиної автоматизованої інформаційно-аналітичної системи ЦВК. По суті, програма допомагає створювати документи, необхідні для подання до виборчих комісій. Програма покликана полегшити процес для всіх учасників виборчого процесу вже на найближчих місцевих виборах”, – зауважив член ЦВК Сергій Постівий.

Читайте також: Через агресію РФ місцеві вибори в жовтні на Донеччині й Луганщині неможливі - ЦВК

Зазначається, що програма у зручний для користувача спосіб дозволяє створювати, заповнювати і перевіряти 56 типів різних виборчих форм.

“Конструктор документів для місцевих виборів розроблено з урахуванням рекомендацій, наданих Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі за результатами спостереження за місцевими виборами 25 жовтня 2020 року в Україні. Ця програма дозволить зменшити кількість помилок і неточностей у виборчих документах учасників виборчого процесу”, – розповів спеціаліст з виборів і врядування координатора проєктів ОБСЄ в Україні Євген Побережний.

Читайте також: В ОП розповіли, що змінили місцеві вибори у співпраці з громадами

За даними ЦВК, продукт розроблений у межах проєкту “Посилення кібербезпеки і прозорості виборчих процесів в Україні”, який КП ОБСЄ реалізує спільно з ЦВК за фінансової підтримки місії США при ОБСЄ, постійної місії Словацької Республіки при ОБСЄ, уряду ФРН та Міністерства закордонних справ Норвегії.

За інформацією ЦВК, ознайомитися з функціональними можливостями Конструктора вже змогли майже 100 представників партій, громадських організацій, експертів з питань місцевих виборів та членів виборчих комісій змогли

Скористатись програмою можна на сайті «Виборком».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-