У дитсадку на Буковині - COVID-спалах: захворіли шестеро працівників та двоє дітей

У дитсадку на Буковині - COVID-спалах: захворіли шестеро працівників та двоє дітей

Укрінформ
В одному із дитячих садочків Чернівецької області зафіксували спалах коронавірусу, хворобу підтвердили у шести працівників та двох дітей.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, передає Укрінформ.

"За останні два тижні ми маємо спалах хвороби COVID-19 в одному із дитсадків у територіальній громаді області. Наразі там вживаються усі необхідні заходи для зменшення поширення цієї хвороби. Важкого перебігу цієї хвороби у дітей немає", - сказала Гусак.

Як уточнила у коментарі кореспонденту Укрінформу чиновниця, мова йде про дитсадок у Ванчиковецькій громаді.

"Спочатку вірус підтвердили у двох виховательок старшої групи. 18 дітей та інших працівників закладу, які могли з ними контактувати, відправили на самоізоляцію. Пізніше вірус ще підтвердився у чотирьох дорослих та двох діток", - зазначила заступниця голови Чернівецької ОДА.

Читайте також: У Штатах невакцинований учитель спричинив спалах COVID-19 у школі

За її словами, у всіх вихованців та працівників дитсадка перебіг хвороби був у легкій формі та середньої важкості. Наразі усі пацієнти почувають себе добре.

Гусак розповіла, що останнім часом в області спостерігають зростання кількості госпіталізацій хворих із COVID-19 серед дітей. Зокрема, у Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні, яка єдина в області лікує дітей з коронавірусом та розрахована на 120 COVID-ліжок, перебуває 36 пацієнтів.

Як повідомлялося, станом на 31 серпня у Чернівецькій області зафіксували 81 704 випадки захворювання на COVID-19. Одужали 78 558 пацієнтів, померло 1843 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-