Боєць батальйону «Львів» пробіг у пам'ять за Героїв України в бронежилеті

Боєць батальйону «Львів» пробіг у пам'ять за Героїв України в бронежилеті

Фото
Укрінформ
Боєць батальйону «Львів» Зореслав Каїнський взяв участь у всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Дистанцію 5 км військовий подолав у бронежилеті – таким чином він віддає шану загиблим побратимам.

Про це Зореслав Каїнський повідомив в коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Це вже моя традиція, я тим самим віддаю дань пам’яті хлопцям з батальйону «Львів», які загинули. Це мій підхід, я стараюся бігати так, щоб важче було. Подолав 5 км за 21 хв, як на мене, з семикілограмовим бронежилетом, це непогано. Я регулярно з ним тренуюся і несу службу, тому звик», - зазначив Каїнський.

Його називають «чоловік в броніку». У 2020 році він встановив рекорд у так званому комплексі Мерфі - це біг, підтягування, відтискання, присідання і знову біг. Усе це у бронежилеті вагою 7 кг.

Цього року до забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» долучилася також дружина військового Наталія, яка здобула перемогу серед жінок на дистанції в 5 км.

Загалом, як розповідають організатори, цьогорічний забіг у Львові приємно вразив різновіковими категоріями учасників. Дистанцію в 5 км бігли, як люди, яким через кілька днів виповниться 80, так і діти.

Наймолодшою слала 10-річна Аня Костюк з Біберки. Дівчинка розповіла, що постійно займається спортом, але подолати таку дистанцію було трішки важко, зупинялася, відпочила, але не здавалася. Як результат здобула перемогу.

«Я бігла 5 км і 300 м. На великій дистанції перемогла, а на меншій - прибігла четвертою. Головне не нагорода чи перемога, а участь. Я знаю, що пробіг присвячений солдатам, які захищали Україну, але загинули. Ми за них пам’ятаємо», - додала учасниця.

До участі в забігах долучилося понад 30 дітей різного віку, а також курсанти Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, родичі загиблих героїв, друзі, побратими, представники влади та волонтери.

Забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» у Львові / Фото Людмили Гринюк та організаторів забігу

Читайте також: У Краматорську відбувся патріотичний забіг

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Україні стартував Всеукраїнський патріотичний забіг в пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Це – щорічна акція, яку у 2018 році започаткував батько загиблого героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка. Цього року забіг провели у Дніпрі, Житомирі, Ужгороді, Запоріжжі, Івано-Франківську, Калуші, Фастові, Українці, Кропивницькому, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Старобільську, Миколаєві, Одесі, Харкові, Черкасах, Чернівцях, Чернігові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-