У Краматорську відбувся патріотичний забіг

У Краматорську відбувся патріотичний забіг

Фото
Укрінформ
Учасники патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» пробігли в Краматорську дистанцію 2 км за тих, хто загинув за Батьківщину.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Краматорській міській раді та Донецькій ОДА, опублікувавши фото масового забігу.

Забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» у Краматорську / Фото: Донецька ОДА, Краматорська міська рада

Зазначається, що у забігу в сквері Героїв у Краматорську взяли участь родини загиблих, військовослужбовці, спортсмени, активні громадяни та керівництво міста та області.

«Учасники забігу пробігли дистанцію 2000 метрів, де не було переможців та переможених – адже це була можливість пробігти за тих, хто загинув, захищаючи нас від війни, вклонитися рідним та близьким наших героїв, подякувати ветеранам, діючим військовослужбовцям та волонтерам за захист нашої рідної землі», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Забіг у Тернополі: колишній десантник узяв участь у пам'ять про 17 загиблих побратимів

Перед початком забігу присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників України та поклали квіти до пам’ятного каменю.

Представник церкви Отець Василь та родини загиблих Героїв вручили медалі «За добру справу» представникам гуманітарного проєкту управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ «Евакуація 200».

Як повідомлялось, Всеукраїнський патріотичний захід було організовано з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, встановлений Президентом 29 серпня.

Окремою сторінкою історії боротьби України за свою недоторканість стали запеклі бої наприкінці серпня 2014 року. Їх трагічним та героїчним символом, але водночас і прикладом нездоланності воїнського духу українців став Іловайськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-