Забіг у Тернополі: колишній десантник узяв участь у пам'ять про 17 загиблих побратимів

Забіг у Тернополі: колишній десантник узяв участь у пам'ять про 17 загиблих побратимів

Фото
Укрінформ
Близько двох сотень учасників – ветеранів АТО, громадських активістів, представників влади, пересічних тернополян взяли участь у Всеукраїнському патріотичному забігу в пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Колишній десантник, учасник АТО Микола Казюк біг у пам'ять 17 побратимів, які не повернулося з передової. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

«Це був не просто забіг. Згадую 17 моїх побратимів, що не повернулося з передової. Деякі вважаються такими, що пропали безвісти. Це все дуже важко… Й нині бачу перед собою Володю Чепелюка, з позивним «Чепель», який перед загибеллю встиг розписатися зі своєю дівчиною. Він загинув від влучання в нього з РПГ. Потім був Максим Шульга… Згадую друга, кулеметника Євгена Геша. Він, тяжкопоранений, згорів у палаючому БТРі, стріляв із кулемета, прикриваючи нас. Я вас пам’ятаю хлопці…», - сказав у розмові з кореспондентом агентства колишній десантник, а нині начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Тернопільській області Микола Казюк.

Після патріотичного забігу його учасники зустрілися із родинами загиблих воїнів, які зібралися у середмісті Тернополя з портретами своїх синів, чоловіків, братів.

Читайте також: У Франківську понад 200 людей долучились до забігу за Героїв України

Як повідомляло агентство, 28 серпня в Україні стартував Всеукраїнський патріотичний забіг в пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Нагадаємо, 2018 року територією "Експоцентру України" пробігли 300 учасників першого пам'ятного забігу за воїнів. Наступні забіги відбулися на Трухановому острові та в парку "Межигір'я", збираючи щоразу більше учасників.

Читайте також: В Ужгороді до забігу на честь загиблих воїнів долучилися поліцейські

Організаторами Всеукраїнського патріотичного забігу є Міністерство у справах ветеранів України у співпраці з Київським міським центром допомоги учасникам антитерористичної операції та Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій.

Фото: Суспільне Тернопіль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-