Документальний фільм та забіг - у Харкові вшанували пам’ять полеглих героїв

Документальний фільм та забіг - у Харкові вшанували пам’ять полеглих героїв

Фото
Укрінформ
У забігу на дистанцію 800 метрів алеями парку взяли участь більше ста людей - курсанти Національного університету нацгвардіії України, а також представники влади, депутати місцевих рад, ветерани бойових дій на сході України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформа.

Також стало відомо, що мати загиблого солдата прийшла на забіг "Шаную воїнів, біжу за героїв України", що відбувся у парку на майдані Захисників України у Харкові.

Харків’янка Валентина Білоцерковець - мати загиблого під Ново-Троїцьком Луганської області добровольця, який служив у 25-му батальйоні "Київська Русь", прийшла на забіг з паличкою та нагрудним знаком "Шаную воїнів, біжу за героїв України".

Читайте також: Забіг у Тернополі: колишній десантник узяв участь у пам'ять про 17 загиблих побратимів

Жінка розповіла, що її сину було 26 років, і він не був одружений.

" Коли у січні 2017 року почав збиратися, начебто, у відрядження, і я запропонувала йому взяти якісь речі, посміхнувся: "Не треба, там дадуть". Тоді я все зрозуміла. Плакала, просила, бо я залишаюся тільки з молодшим сином, але він сказав: "Я вже домовився, мене чекають", - згадала жінка.

Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» у Харкові / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

У березні матері повідомили, що її сина в тяжкому стані доставили до шпиталю у Дніпрі з опіками 75% тіла. Мати сиділа біля нього чотири дні, поки лікарі намагалися його врятувати, але хлопець не вижив.

"Тепер усі акції пам'яті - мої. У минулі три роки я теж бігала, а зараз "біжу", крокуючи, потроху, бо ноги болять. Та радію, що поряд - молоді люди, які пам’ятають усіх загиблих, а значить, і мого сина Миколу", - сказала Валентина Білоцерковець.

Читайте також: У Вінниці за Героїв пробігли кілька сотень містян

На завершення акції учасникам просто неба показали документальний фільм "Батьки героїв", знятий волонтерами.

Як повідомляло агентство, сьогодні в Україні стартував Всеукраїнський патріотичний забіг в пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Нагадаємо, 2018 року територією "Експоцентру України" пробігли 300 учасників першого пам'ятного забігу за воїнів. Наступні забіги відбулися на Трухановому острові та в парку "Межигір'я", збираючи щоразу більше учасників.

Організаторами Всеукраїнського патріотичного забігу є Міністерство у справах ветеранів України у співпраці з Київським міським центром допомоги учасникам антитерористичної операції та Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-