У центрі Кропивницького виявили схрон зброї

У центрі Кропивницького виявили схрон зброї

Фото
Укрінформ
У центральній частині Кропивницького виявлений схрон з бойовими засобами ураження. Серед вилученого – реактивні протитанкові гранати та ящик набоїв до автомата Калашникова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Схрон зі зброєю та боєприпасами був облаштований у приватному будинку, який знаходиться на одній з центральних вулиць міста.

Встановлено, що його обладнав у власному домоволодінні представник місцевих кримінальних кіл. Зловмисник раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

Під час обшуку за місцем його проживання правоохоронці виявили: 2 реактивні протитанкові гранати РПГ-26, артилерійський снаряд, понад 1 тис. бойових набоїв калібру 5,45 мм.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ на сході України провела силову фазу навчань із протидії диверсіям та тероризму

Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до неї.

Крім того, у Закарпатській області співробітники СБУ запобігли незаконному переправленню до Євросоюзу партії холодної зброї.

Правоохоронці виявили контрабандний товар у місцевого жителя під час проведення митного контролю. Зловмисник приховав 11 одиниць холодної зброї серед особистих речей.

Вилучені предмети направлено на експертизу.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки за ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-