Водний патруль на Харківщині чатуватиме на браконьєрів та «чорних» лісорубів

Водний патруль на Харківщині чатуватиме на браконьєрів та «чорних» лісорубів

Фото, відео
Укрінформ
У Харківській області презентували новий підрозділ – водну поліцію, і два таких екіпажі поліцейських щодня патрулюватимуть Печенізьке водосховище та стежитимуть за правопорядком на воді.

Цей підрозділ презентували 26 серпня тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Харківській області Сергій Чиж та його заступник Сергій Химич, інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

«Водний патруль з числа 10 поліцейських створений для профілактики правопорушень та забезпечення охорони публічного порядку як на водоймах, так і на прибережній смузі, щоб відпочиваючі відчували себе у безпеці», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що МВС для підрозділу виділило катер «UMS» з двигуном Suzuki та відповідним технічним обладнанням.

Зі свого боку Чиж розповів, що поліцейські, які входять до складу водного патруля, пройшли спецпідготовку у місті Дніпрі.

Читайте також: Водна поліція відловлює порушників карантину у Києві

Т.в.о. начальника ГУНП поінформував, що основне завдання водної поліції – поліцейське піклування, перевірка відповідних документів, плавзасобів і водіїв, які ними керують, а також виявлення браконьєрів і незаконних порубок лісу.

Читайте також: Зеленський не побачив на Харківщині масштабних вирубок лісу, які були рік тому

Начальник Чугуївського райуправління поліції Олег Ткаченко розповів, що правопорушення, пов’язані з браконьєрством у цій місцевості - не рідкість.

«Печенізьке водосховище – дуже велике та простягається від Старого Салтова аж до селища Печеніги. Завдяки технічним можливостям службового плавзасобу патруль може за декілька хвилин дістатися як в одну, так і в іншу сторону, щоб зафіксувати або спіймати правопорушника», - зазначив Ткаченко.

Читайте також: На Херсонщині водна поліція виявила незаконний вилов на 2 млн грн

За словами Старосалтівського селищного голови Едуарда Коновалова, ця новостворена служба поліції дуже необхідна, у тому числі, для контролю за безпекою відпочиваючих, бо у літній період сюди приїжджають майже 70-80 тисяч людей.

У МВС зазначили, що надалі заплановано створення додаткових водних патрулів на території усієї Харківської області, де є великі водні об’єкти.

Як повідомлялося, 24 червня у МВС поінформували, що водні поліцейські у ході рейду акваторією Азовського моря попередили збитки на майже три мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-