На Буковині у померлого пацієнта підтвердився Delta-штам

На Буковині у померлого пацієнта підтвердився Delta-штам

Укрінформ
У Чернівецькій області підтвердилося ще 23 випадки інфікування штамом коронавірусу "Дельта", зокрема й у померлого 66-річного чоловіка.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила в.о. директора Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Гопко.

"Днями ми отримали результати із підтвердженням ще 23 випадків (інфікування штамом "Дельта" - ред.) із 30 зразків, які ми надсилали. Серед буковинців, у яких підтвердили дельта-штам коронавірусу, є один померлий пацієнт, йому було 66 років», - сказала Гопко.

Читайте також: Delta-штам за тиждень поширився ще на 15 країн

Раніше у Чернівецькій області зафіксували 34 випадки цього штаму. Тоді досліджували партію із 42 зразків.

За словами Гопко, новий штам переважає над іншими. Випадки інфікування ним коронавірусу виявили майже в усіх територіальних громадах. Лише у гірських районах Путильщини поки не підтвердили жодного.

Вона зазначила, що близько чверті виявлених випадків – це діти. Наймолодшому пацієнту один рік, а найстаршому - 88 років.

Читайте також: В одеській «Молодій гвардії» штам Delta виявили у 33 осіб

"Переважають госпіталізації. Зокрема, близько 20 людей із цим вірусом досі перебувають у стаціонарах. Є уже і такі, що одужали від цього штаму вірусу. Серед усіх виявлених випадків дельта-штаму немає жодного, хто отримав щеплення", - додає головна санітарна лікарка Буковини.

Читайте також: На Львівщині - перша смерть від Delta-штаму

Станом на 25 серпня у Чернівецькій області зафіксували 81 092 випадки захворювання на COVID-19. Одужали 78 420 пацієнтів, померло 1819 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-