В одеській «Молодій гвардії» штам Delta виявили у 33 осіб

В одеській «Молодій гвардії» штам Delta виявили у 33 осіб

Укрінформ
У дитячому центрі «Молода гвардія» 70 дітей та 11 педагогів-вихователів інфікувались коронавірусом, в тому числі підтверджено зараження 33 осіб штамом "Дельта".

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу заступник головного санлікаря Одещини Сергій Дементьєв.

«Станом на 25 серпня у «Молодій гвардії» зафіксовано 81 випадок інфікування коронавірусом дітей та педагогів-вихователів, 5 дітей з позитивним ПЛР-тестом на COVID-19 госпіталізовані. Крім того, київська лабораторія Центру громадського здоров'я підтвердила зараження 33 осіб Дельта-штамом», - зазначив Дементьєв.

Читайте також: Кількість інфікованих у «Молодій гвардії» зросла до 50 дітей і трьох вихователів

За його словами, інфіковані штамом "Дельта" 30 дітей і 3 педагоги-вихователі. Наразі перебувають на самоізоляції 400 дітей, ще 28 хворих – в окремих боксах медичної частини.

За даними ДУ “Одеський обласний лабораторний центр з контролю і профілактики хвороб МОЗ України”, перебіг хвороби у пацієнтів – середньої тяжкості, ситуація в центрі "Молода гвардія" під контролем.

Читайте також: Поліція з’ясовує, чому в одеській «Молодій гвардії» на COVID-19 масово захворіли діти

Як повідомлялося, у центрі "Молода гвардія" в середині серпня відпочивали близько 1200 дітей із 18 областей України. Триває вивезення з оздоровчого центру дітей, які не перебували у таборі «Зоряний» ДЦ "Молода гвардія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-