Поліція з’ясовує, чому в одеській «Молодій гвардії» на COVID-19 масово захворіли діти

Поліція з’ясовує, чому в одеській «Молодій гвардії» на COVID-19 масово захворіли діти

Укрінформ
Співробітники Одеського управління поліції №3 розпочали 17 серпня досудове розслідування за фактом масового зараження коронавірусом дітей і вихователів в одеському оздоровчому центрі «Молода гвардія».

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ ГП в області , передає Укрінформ.

«Інформацію про інфікування COVID-19 дітей та дорослих у дитячому центрі, що знаходиться в Суворовському районі Одеси, правоохоронці виявили під час моніторингу мережі Інтернет. Встановлено, що діти, які на початку серпня заїхали до оздоровниці на відпочинок та оздоровлення, мали довідки про сприятливе епідеміологічне оточення, але вже за тиждень у кількох дівчаток та хлопчиків з’явилися ознаки гострої респіраторної хвороби», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Нідерландах майже тисяча осіб підхопили COVID-19 на музичному фестивалі

У поліції констатували, що в дітей взяли проби біоматеріалу для діагностування на зараження COVID-19, і тих неповнолітніх, чиї результати виявилися позитивними, відразу ж ізолювали від решти дітей. Згодом коронавірусну інфекцію експрес-тестами діагностували у ще декількох дітей та педагогів. Усі хворі наразі перебувають під постійним наглядом лікарів.

Один із трьох таборів оздоровчого центру, в якому проживали захворілі діти, закрито на карантин, інші два функціонують із дотриманням усіх належних норм.

Читайте також: Спалах COVID-19 на авіаносці Queen Elizabeth: заразилися вакциновані моряки

Відомості за цим фактом поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Як повідомлялося, ситуація в дитячому оздоровчому центрі «Молода гвардія», де у 42-х дітей і двох вихователів виявили захворювання на COVID-19, перебуває на контролі у Міністерства охорони здоров'я.

У МОЗ додали, що контроль за ситуацією - це спільна робота і регіону, і центрального органу.

Фото з сайту "Молодої гвардії"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-