Суд скасував регіональний статус російської у Дніпропетровській області

Суд скасував регіональний статус російської у Дніпропетровській області

Укрінформ
Дніпропетровський окружний адміністративний суд скасував регіональний статус російської мови у Дніпропетровській області. 

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь повідомив у Фейсбуці.

"Нарешті це антиконституційне рішення скасоване! Всі ми пам'ятаємо, що після прийняття у 2012 році ганебного закону "Про засади державної мовної політики", розпочався своєрідний "парад" прийняття рішень місцевими радами про надання російській мові статусу регіональної. І Дніпропетровська область не виняток. Проте ще у лютому 2018 року КСУ визнав той закон неконституційним. А з 16 липня 2019 року набув чинності Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", відповідно до якого депутати Дніпропетровської обласної ради мали в шестимісячний термін переглянути і скасувати рішення про надання російській мові статусу регіональної. Однак цього не сталося. І тільки в судовому порядку нам вдалося цього домогтися", - зазначив Кремінь.

Читайте також: Кремінь закликав Миколаївську міськраду скасувати регіональний статус російської

Відповідне рішення оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як повідомляв Укрінформ, у липні цього року Миколаївський окружний адміністративний суд визнав нечинним та скасував рішення Миколаївської міської ради про надання російській мові статусу регіональної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-