Кремінь закликав Миколаївську міськраду скасувати регіональний статус російської

Кремінь закликав Миколаївську міськраду скасувати регіональний статус російської

Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вчергове закликав Миколаївську міськраду скасувати рішення 2012 року про надання російській мові статусу регіональної.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Уповноваженого.

«Сьогодні не менше десятка місцевих рад чи об’єднаних територіальних громад досі не можуть спромогтися скасувати відповідні рішення і визнати їх такими, що не відповідають чинному законодавству. Я передаю вітання Миколаївській міській раді, яка вкотре на вчорашньому засіданні профільної комісії не поставила на голосування і не винесла на розгляд Миколаївської міської ради скасування ганебного рішення 2012 року. Шановні колеги-земляки, будьте свідомими, знайдіть сміливість скасувати це ганебне рішення», - наголосив Кремінь.

У секретаріаті нагадали, що неконституційне рішення про надання російській мові статусу регіональної місцеві депутати мали скасувати у шестимісячний термін з дня набрання чинності закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» - тобто півтора року тому.

Читайте також: Кремінь: Спроби відтермінувати обов'язкове дублювання фільмів українською – неприпустимі

Як повідомлялося, останнє із таких рішень через суд було скасовано 24 березня, коли Запорізький окружний адміністративний суд визнав протиправним та нечинним рішення про статус російської мови як регіональної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-